Ôn thi công chức tiếng Anh: 80 câu trắc nghiệm tiếng Anh về các thì

Description: Ôn thi công chức tiếng Anh: 80 câu trắc nghiệm tiếng Anh về các thì. Dưới đây là 80 câu hỏi trắc nghiệm về các thì trong tiếng Anh để các bạn tham khảo, gồm 4 đáp án và bạn chỉ được chọn 1 đáp án duy nhất. So kết quả ở phía cuối cùng bài viết.

Ôn thi công chức tiếng Anh: 80 câu trắc nghiệm tiếng Anh về các thì. Dưới đây là 80 câu hỏi trắc nghiệm về các thì trong tiếng Anh để các bạn tham khảo, gồm 4 đáp án và bạn chỉ được chọn 1 đáp án duy nhất. So kết quả ở phía cuối cùng bài viết.


1. I ............Louisiana state University.
A. am attending
B. attend
C. was attending
D. attended


2. He has been selling motorcycles.................
A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years


3. Columbus............America more then 400 years ago.
A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone


4. He fell down when he ............towards the church.
A. run
B. runs
C. was running
D. had run


5. We ............there when our father died.
A. still lived
B. lived still
C. was still living
D. were still living


6. They ............pingpong when their father comes back home.
A. will play
B. will be playing
C. play
D. would play


7. By Christmas, I.............for you for 6 months.
A. Shall have been working
B. shall work
C. have been working
D. shall be working


8. I............in the room now.
A. am being
B. was being
C. have been being
D. am


9. I.............to New york three times this year.
A. have been
B. was
C. were
D. had been


10. I will come and see you before I.............for America.
A. leave
B. will leave
C. have left
D. shall leave


11. The little girl asked wha.............to her friend.
A. has happened
B. happened
C. had happened
D. would have been happened


12. John ............a book when I saw him.
A. is reading
B. read
C. was reading
D. reading


13. He said he............return later.
A. will
B. would
C. can
D. would be


14. Jack.............the door.
A. has just opened
B. open
C. will have opened
D. opening


15. I have been waiting for you…............
A. since early morning
B. since 9 a.m
C. for two hours
D. all are correct


16. My sister............for you since yesterday.
A. is looking
B. was looking
C. has been looking
D. looked


17. Jack............the door.
A. has just painted
B. paint
C. will have painted
D. painting


18. The train............half an hour.
A. has been leaving
B. left
C. has lelt
D. had lelt


19. We............Doris since last Sunday.
A. don’t see
B. haven’t seen
C. didn’t see
D. hadn’t seen


20. When I last saw him, he............in London.
A. has lived
B. is living
C. was living
D. has been living


21. After I............…lunch, I looked for my bag.
A. had
B. had had
C. have has
D. have had


22. By the end of next year, Geoge............…English for 2 years.
A. will have learned
B. will learn
C. has learned
D. would learn


23. The man got out the car ,............…round to the back and opened the boot.
A. walking
B. walked
C. walks
D. walk


24. For several years his ambition............…to be a pilot.
A. is
B. has been
C. was
D. had been


25. Henry............into the restaurant when the writer was having dinner.
A. was going
B. went
C. has gone
D. did go


26. He will take the dog out for a walk as soon as he ............dinner.
A. finish
B. finishes
C. will finish
D. shall have finished


27. Before you asked, the letter…............
A. was written
B. had been written
C. had written
D. has been written


28. Ask her to come and see me when she............her work.
A. finish
B. has finished
C. finished
D. finishing


29. Oil ............if you pour it on water.
A. floated
B. floats
C. will be floated
D. float


30. The dancing club.............north of the city.
A. lays B. lies
C. located
D. lain


31. Almost everyone............for home by the time we arrived.
A. leave
B. left
C. leaves
D. had left


32. By the age of 25, he ............two famous novels.
A. wrote
B. writes
C. has written
D. had written


33. While her husband was in the army, Janet ............ to him twice a week.
A. was writing
B. wrote
C. was written
D. had written


34. I couldn’t cut the grass because the machine............. a few days previously.
A. broke down
B. has been broken
C. had broken down
D. breaks down


35. According to this newspaper, John is said............…a new record for the long jump.
A. to have established
B. establishing
C. to establish
D. established


36. I have never played badminton before.This is the first time I.............to play.
A. try
B. tried
C. have tried
D. am trying


37. Since............,I have heard nothing from him.
A. he had left
B. he left
C. he has left
D. he was left


38. I like looking at these pictures, but I.............enough by lunch time.
A. should have
B. will have
C. will have had
D. have


39. I don’t understand this sentence.What..................................... ...........?
A. does mean this word
B. have this word mean
C. means this word
D. does this word mean


40. John.............tennis once or twice a week.


A. usually play
B. is usually playing
C. usually plays
D. have usually played


41. It was noisy next door. Our neighbors.............a party.
A. had
B. were having
C. had had
D. have had


42. It.............dark.Shall I turn on the light?
A. is getting
B. get
C. got
D. has got


43. I ............for Christine. Do you know where she is?
A. look
B. looked
C. am looking
D. looks


44. At 5 o’clock yesterday evening, I............…my clothes.
A. am ironing
B. have ironed
C. ironed
D. was ironing


45. “Are you ready ,Ann?” “Yes,I........................…”
A. am coming
B. come
C. came
D. have came


46. Why .............at me like that?What’s the matter?
A. do you look
B. have you looked
C. did you look
D. are you looking


47. I.............along the street when I suddenly heard footsteps behind me.
A. was walking
B. am walking
C. walk
D. walked


48. She .............German for two years.
A. has learnt
B. is learning
C. learn
D. learns


49. I usually ............away at weekends.
A. have gone
B. goes
C. am going
D. go


50. The earth............… round the sun.
A. go
B. has gone
C. went
D. goes


51. I come from Canada.Where .............you .............from?
A. do/come
B. did/ come
C. are coming
D. have/come


52. When I last............…Jane,she .............to find a job.
A. see/was trying
B. saw/was trying
C. have seen/tried
D. saw/tried


53. I…............at 8 o’clock every morning.
A. was getting up
B. got up
C. is getting up
D. get up


54. ….............you go to the dentist?
A. how often are
B. how often do
C. how often does
D. how are


55. Ann.............tea very often.
A. doesn’t drink
B. don’t drink
C. didn’t drink
D. hasn’t drunken


56. The sun…............in the East.
A. is rising
B. rose
C. has risen
D. rises


57 It is a nice day.I.............we go out for a walk.
A. suggested
B. suggest
C. is suggesting
D. are suggesting


58. Tim was tired.He.............hard all day.
A. has been studying
B. studies
C. studied
D. had been studying


59. Bad driving often............many accidents.
A. caused
B. had caused
C. causes
D. has cause


60. The Olympic Games............every four years.
A. take place
B. takes place
C. took place
D. is taking place


61. What time…..the banks close in Britain?
A. do
B. did
C. does
D. can


62. Look!That man….............to open the door of your car.
A. try
B. tried
C. is trying
D. has tried


63. When I was young,I............to be a singer.
A. want
B. was wanting C. wanted D. had wanted


64. They.............me about it last week.
A. was telling
B. told
C. had told
D. would tell


65. I.............here at the end of the month.
A. will leave
B. would leave
C. would have left
D. is leaving


66. My grandfather............…many years ago.
A. had died
B. has died
C. died D
. was dying


67. I.........................my son the money for that last week.
A. gave
B. given
C. have given
D. was given


68. Yesterday I passed by Peter’s house, but the front door was closed.He …..out.
A. went
B. must have gone
C. has gone
D. had had


69. I.............the dishwasher on when heard the shot.
A. A. am turning
B. was turning
C. was turning
D. turned


70. There was a time when watching TV really…............family entertainment.
A. were
B. was
C. had been
D. is


71. Last year, they.............22 million TV sets.
A. were selling
B. had sold
C. has sold
D. sold


72. At last the bus came.We..............for half an hour.
A. waited
B. was waiting
C. have waited
D. had been waiting


73. Daniel............the bus.It doesn’t run on Sundays.
A. did not catch
B. have not caught
C. had not caught
D. couldn’t have caught


74. I’m feeling sick.I.............so much chocolate last night.
A. needn’t to eat
B. did not eat
C. musn’t eat
D. shouldn’t have eaten


75. I’m going on holiday on Saturday.This time next week I............on a beach in the sea.
A. will lie
B. am lying
C. will be lying
D. should be lying


76. Ted and Amy............for 24 years.
A. have been married
B. married
C. were married
D. has been married


77. Tomorrow I…............my grandparents
A. am going to visit
B. will have visited
C. have visited
D. visit


78. When the first child was born, they.............married for three years.
A. have been married
B. had been married
C. will been married
D. will have been married


79. I think the weather…............nice later.
A. will be
B. be
C. had
D. has been


80. She .............very angry when she knows this.
A. shall be
B. has been
C. will have been
D. will be


BÀI TẬP TRẮC NGHIỆM VỀ CÁC THÌ TRONG TIẾNG ANH
1. I ............Louisiana state University.


A. am attending
B. attend
C. was attending
D. attended


2. He has been selling motorcycles........................…
A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years


3. Columbus............America more then 400 years ago.
A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone


4. He fell down when he ............towards the church.
A. run
B. runs
C. was running
D. had run


5. We ............there when our father died.
A. still lived
B. lived still
C. was still living
D. were still living


6. They ............pingpong when their father comes back home.
A. will play
B. will be playing
C. play
D. would play


7. By Christmas, I.............for you for 6 months.
A. Shall have been working
B. shall work
C. have been working
D. shall be working


8. I............in the room now.
A. am being
B. was being
C. have been being
D. am


9. I.............to New york three times this year.
A. have been
B. was
C. were
D. had been


10. I will come and see you before I.............for America.
A. leave
B. will leave
C. have left
D. shall leave


11. The little girl asked what…..to her friend.
A. has happened
B. happened
C. had happened
D. would have been happened


12. John ............a book when I saw him.
A. is reading
B. read
C. was reading
D. reading


13. He said he............return later.
A. will
B. would
C. can
D. would be


14. Jack …..the door.
A. has just opened
B. open
C. will have opened
D. opening


15. I have been waiting for you…............
A. since early morning
B. since 9 a.m
C. for two hours
D. all are correct


16. My sister............for you since yesterday.
A. is looking
B. was looking
C. has been looking
D. looked


17. Jack............the door.
A. has just painted
B. paint
C. will have painted
D. painting


18. The train............half an hour.
A. has been leaving
B. left
C. has lelt
D. had lelt


19. We............Doris since last Sunday.
A. don’t see
B. haven’t seen
C. didn’t see
D. hadn’t seen


20. When I last saw him, he............in London.
A. has lived
B. is living
C. was living
D. has been living


21. After I............…lunch, I looked for my bag.
A. had
B. had had
C. have has
D. have had


22. By the end of next year, Geoge............…English for 2 years.
A. will have learned
B. will learn
C. has learned
D. would learn


23. The man got out the car ,............…round to the back and opened the boot.
A. walking
B. walked
C. walks
D. walk


24. For several years his ambition............…to be a pilot.
A. is
B. has been
C. was
D. had been


25. Henry............into the restaurant when the writer was having dinner.
A. was going
B. went
C. has gone
D. did go


26. He will take the dog out for a walk as soon as he ............dinner.
A. finish
B. finishes
C. will finish
D. shall have finished


27. Before you asked, the letter…............
A. was written
B. had been written
C. had written
D. has been written


28. Ask her to come and see me when she............her work.
A. finish
B. has finished
C. finished
D. finishing


29. Oil ............if you pour it on water.
A. floated
B. floats
C. will be floated
D. float


30. The dancing club.............north of the city.
A. lays B. lies
C. located
D. lain


31. Almost everyone............for home by the time we arrived.
A. leave
B. left
C. leaves
D. had left


32. By the age of 25, he ............two famous novels.
A. wrote
B. writes
C. has written
D. had written


33. While her husband was in the army, Janet ............ to him twice a week.
A. was writing
B. wrote
C. was written
D. had written


34. I couldn’t cut the grass because the machine............. a few days previously.
A. broke down
B. has been broken
C. had broken down
D. breaks down


35. According to this newspaper, John is said............…a new record for the long jump.
A. to have established
B. establishing
C. to establish
D. established


36. I have never played badminton before.This is the first time I.............to play.
A. try
B. tried
C. have tried
D. am trying


37. Since............,I have heard nothing from him.
A. he had left
B. he left
C. he has left
D. he was left


38. I like looking at these pictures, but I.............enough by lunch time.
A. should have
B. will have
C. will have had
D. have


39. I don’t understand this sentence.What..................................... ...........?
A. does mean this word
B. have this word mean
C. means this word
D. does this word mean


40. John.............tennis once or twice a week.


A. usually play
B. is usually playing
C. usually plays
D. have usually played


41. It was noisy next door. Our neighbors.............a party.
A. had
B. were having
C. had had
D. have had


42. It.............dark.Shall I turn on the light?
A. is getting
B. get
C. got
D. has got


43. I ............for Christine. Do you know where she is?
A. look
B. looked
C. am looking
D. looks


44. At 5 o’clock yesterday evening, I............…my clothes.
A. am ironing
B. have ironed
C. ironed
D. was ironing


45. “Are you ready ,Ann?” “Yes,I........................…”
A. am coming
B. come
C. came
D. have came


46. Why .............at me like that?What’s the matter?
A. do you look
B. have you looked
C. did you look
D. are you looking


47. I.............along the street when I suddenly heard footsteps behind me.
A. was walking
B. am walking
C. walk
D. walked


48. She .............German for two years.
A. has learnt
B. is learning
C. learn
D. learns


49. I usually ............away at weekends.
A. have gone
B. goes
C. am going
D. go


50. The earth............… round the sun.
A. go
B. has gone
C. went
D. goes


51. I come from Canada.Where .............you .............from?
A. do/come
B. did/ come
C. are coming
D. have/come


52. When I last............…Jane,she .............to find a job.
A. see/was trying
B. saw/was trying
C. have seen/tried
D. saw/tried


53. I…............at 8 o’clock every morning.
A. was getting up
B. got up
C. is getting up
D. get up


54. ….............you go to the dentist?
A. how often are
B. how often do
C. how often does
D. how are


55. Ann.............tea very often.
A. doesn’t drink
B. don’t drink
C. didn’t drink
D. hasn’t drunken


56. The sun…............in the East.
A. is rising
B. rose
C. has risen
D. rises


57 It is a nice day.I.............we go out for a walk.
A. suggested
B. suggest
C. is suggesting
D. are suggesting


58. Tim was tired.He.............hard all day.
A. has been studying
B. studies
C. studied
D. had been studying


59. Bad driving often............many accidents.
A. caused
B. had caused
C. causes
D. has cause


60. The Olympic Games............every four years.
A. take place
B. takes place
C. took place
D. is taking place


61. What time…..the banks close in Britain?
A. do
B. did
C. does
D. can


62. Look!That man….............to open the door of your car.
A. try
B. tried
C. is trying
D. has tried


63. When I was young,I............to be a singer.
A. want
B. was wanting C. wanted D. had wanted


64. They.............me about it last week.
A. was telling
B. told
C. had told
D. would tell


65. I.............here at the end of the month.
A. will leave
B. would leave
C. would have left
D. is leaving


66. My grandfather............…many years ago.
A. had died
B. has died
C. died D
. was dying


67. I.........................my son the money for that last week.
A. gave
B. given
C. have given
D. was given


68. Yesterday I passed by Peter’s house, but the front door was closed.He …..out.
A. went
B. must have gone
C. has gone
D. had had


69. I.............the dishwasher on when heard the shot.
A. A. am turning
B. was turning
C. was turning
D. turned


70. There was a time when watching TV really…............family entertainment.
A. were
B. was
C. had been
D. is


71. Last year, they.............22 million TV sets.
A. were selling
B. had sold
C. has sold
D. sold


72. At last the bus came.We..............for half an hour.
A. waited
B. was waiting
C. have waited
D. had been waiting


73. Daniel............the bus.It doesn’t run on Sundays.
A. did not catch
B. have not caught
C. had not caught
D. couldn’t have caught


74. I’m feeling sick.I.............so much chocolate last night.
A. needn’t to eat
B. did not eat
C. musn’t eat
D. shouldn’t have eaten


75. I’m going on holiday on Saturday.This time next week I............on a beach in the sea.
A. will lie
B. am lying
C. will be lying
D. should be lying


76. Ted and Amy............for 24 years.
A. have been married
B. married
C. were married
D. has been married


77. Tomorrow I…............my grandparents
A. am going to visit
B. will have visited
C. have visited
D. visit


78. When the first child was born, they.............married for three years.
A. have been married
B. had been married
C. will been married
D. will have been married


79. I think the weather…............nice later.
A. will be
B. be
C. had
D. has been


80. She .............very angry when she knows this.
A. shall be
B. has been
C. will have been
D. will be


Đáp án bài tập về thì trong tiếng Anh
1. A 2. B 3. A 4. C 5. D 6. B 7. A 8. D 9. A 10. A
11. C 12. C 13. B 14. A 15. D 16. C 17. A 18. B 19. B 20. C
21. B 22. A 23. B 24. B 25. B 26. B 27. B 28. B 29. B 30. B
31. D 32. D 33. B 34. C 35. A 36. C 37. B 38. C 39. D 40. C
41. B 42. A43. C 44. D 45. A 46. D 47. A 48. A 49. D50. D
51. A 52. B 53. D 54. B 55. A 56. D57. B 58. D 59. C 60. B
61. A 62. C 63. C64. B 65. A 66. C 67. A 68. B 69. C 70. B
71. D 72. D 73. D 74. D 75. C 76. A 77. A78. B 79. A 80. DDưới đây là 80 câu hỏi trắc nghiệm về các thì trong tiếng anh để các bạn tham khảo, gồm 4 đáp án và bạn chỉ được chọn 1 đáp án duy nhất. So kết quả ở phía cuối cùng bài viết.

1. I ............Louisiana state University.
A. am attending
B. attend
C. was attending
D. attended


2. He has been selling motorcycles.................
A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years


3. Columbus............America more then 400 years ago.
A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone


4. He fell down when he ............towards the church.
A. run
B. runs
C. was running
D. had run


5. We ............there when our father died.
A. still lived
B. lived still
C. was still living
D. were still living


6. They ............pingpong when their father comes back home.
A. will play
B. will be playing
C. play
D. would play


7. By Christmas, I.............for you for 6 months.
A. Shall have been working
B. shall work
C. have been working
D. shall be working


8. I............in the room now.
A. am being
B. was being
C. have been being
D. am


9. I.............to New york three times this year.
A. have been
B. was
C. were
D. had been


10. I will come and see you before I.............for America.
A. leave
B. will leave
C. have left
D. shall leave


11. The little girl asked wha.............to her friend.
A. has happened
B. happened
C. had happened
D. would have been happened


12. John ............a book when I saw him.
A. is reading
B. read
C. was reading
D. reading


13. He said he............return later.
A. will
B. would
C. can
D. would be


14. Jack.............the door.
A. has just opened
B. open
C. will have opened
D. opening


15. I have been waiting for you…............
A. since early morning
B. since 9 a.m
C. for two hours
D. all are correct


16. My sister............for you since yesterday.
A. is looking
B. was looking
C. has been looking
D. looked


17. Jack............the door.
A. has just painted
B. paint
C. will have painted
D. painting


18. The train............half an hour.
A. has been leaving
B. left
C. has lelt
D. had lelt


19. We............Doris since last Sunday.
A. don’t see
B. haven’t seen
C. didn’t see
D. hadn’t seen


20. When I last saw him, he............in London.
A. has lived
B. is living
C. was living
D. has been living


21. After I............…lunch, I looked for my bag.
A. had
B. had had
C. have has
D. have had


22. By the end of next year, Geoge............…English for 2 years.
A. will have learned
B. will learn
C. has learned
D. would learn


23. The man got out the car ,............…round to the back and opened the boot.
A. walking
B. walked
C. walks
D. walk


24. For several years his ambition............…to be a pilot.
A. is
B. has been
C. was
D. had been


25. Henry............into the restaurant when the writer was having dinner.
A. was going
B. went
C. has gone
D. did go


26. He will take the dog out for a walk as soon as he ............dinner.
A. finish
B. finishes
C. will finish
D. shall have finished


27. Before you asked, the letter…............
A. was written
B. had been written
C. had written
D. has been written


28. Ask her to come and see me when she............her work.
A. finish
B. has finished
C. finished
D. finishing


29. Oil ............if you pour it on water.
A. floated
B. floats
C. will be floated
D. float


30. The dancing club.............north of the city.
A. lays B. lies
C. located
D. lain


31. Almost everyone............for home by the time we arrived.
A. leave
B. left
C. leaves
D. had left


32. By the age of 25, he ............two famous novels.
A. wrote
B. writes
C. has written
D. had written


33. While her husband was in the army, Janet ............ to him twice a week.
A. was writing
B. wrote
C. was written
D. had written


34. I couldn’t cut the grass because the machine............. a few days previously.
A. broke down
B. has been broken
C. had broken down
D. breaks down


35. According to this newspaper, John is said............…a new record for the long jump.
A. to have established
B. establishing
C. to establish
D. established


36. I have never played badminton before.This is the first time I.............to play.
A. try
B. tried
C. have tried
D. am trying


37. Since............,I have heard nothing from him.
A. he had left
B. he left
C. he has left
D. he was left


38. I like looking at these pictures, but I.............enough by lunch time.
A. should have
B. will have
C. will have had
D. have


39. I don’t understand this sentence.What..................................... ...........?
A. does mean this word
B. have this word mean
C. means this word
D. does this word mean


40. John.............tennis once or twice a week.


A. usually play
B. is usually playing
C. usually plays
D. have usually played


41. It was noisy next door. Our neighbors.............a party.
A. had
B. were having
C. had had
D. have had


42. It.............dark.Shall I turn on the light?
A. is getting
B. get
C. got
D. has got


43. I ............for Christine. Do you know where she is?
A. look
B. looked
C. am looking
D. looks


44. At 5 o’clock yesterday evening, I............…my clothes.
A. am ironing
B. have ironed
C. ironed
D. was ironing


45. “Are you ready ,Ann?” “Yes,I........................…”
A. am coming
B. come
C. came
D. have came


46. Why .............at me like that?What’s the matter?
A. do you look
B. have you looked
C. did you look
D. are you looking


47. I.............along the street when I suddenly heard footsteps behind me.
A. was walking
B. am walking
C. walk
D. walked


48. She .............German for two years.
A. has learnt
B. is learning
C. learn
D. learns


49. I usually ............away at weekends.
A. have gone
B. goes
C. am going
D. go


50. The earth............… round the sun.
A. go
B. has gone
C. went
D. goes


51. I come from Canada.Where .............you .............from?
A. do/come
B. did/ come
C. are coming
D. have/come


52. When I last............…Jane,she .............to find a job.
A. see/was trying
B. saw/was trying
C. have seen/tried
D. saw/tried


53. I…............at 8 o’clock every morning.
A. was getting up
B. got up
C. is getting up
D. get up


54. ….............you go to the dentist?
A. how often are
B. how often do
C. how often does
D. how are


55. Ann.............tea very often.
A. doesn’t drink
B. don’t drink
C. didn’t drink
D. hasn’t drunken


56. The sun…............in the East.
A. is rising
B. rose
C. has risen
D. rises


57 It is a nice day.I.............we go out for a walk.
A. suggested
B. suggest
C. is suggesting
D. are suggesting


58. Tim was tired.He.............hard all day.
A. has been studying
B. studies
C. studied
D. had been studying


59. Bad driving often............many accidents.
A. caused
B. had caused
C. causes
D. has cause


60. The Olympic Games............every four years.
A. take place
B. takes place
C. took place
D. is taking place


61. What time…..the banks close in Britain?
A. do
B. did
C. does
D. can


62. Look!That man….............to open the door of your car.
A. try
B. tried
C. is trying
D. has tried


63. When I was young,I............to be a singer.
A. want
B. was wanting C. wanted D. had wanted


64. They.............me about it last week.
A. was telling
B. told
C. had told
D. would tell


65. I.............here at the end of the month.
A. will leave
B. would leave
C. would have left
D. is leaving


66. My grandfather............…many years ago.
A. had died
B. has died
C. died D
. was dying


67. I.........................my son the money for that last week.
A. gave
B. given
C. have given
D. was given


68. Yesterday I passed by Peter’s house, but the front door was closed.He …..out.
A. went
B. must have gone
C. has gone
D. had had


69. I.............the dishwasher on when heard the shot.
A. A. am turning
B. was turning
C. was turning
D. turned


70. There was a time when watching TV really…............family entertainment.
A. were
B. was
C. had been
D. is


71. Last year, they.............22 million TV sets.
A. were selling
B. had sold
C. has sold
D. sold


72. At last the bus came.We..............for half an hour.
A. waited
B. was waiting
C. have waited
D. had been waiting


73. Daniel............the bus.It doesn’t run on Sundays.
A. did not catch
B. have not caught
C. had not caught
D. couldn’t have caught


74. I’m feeling sick.I.............so much chocolate last night.
A. needn’t to eat
B. did not eat
C. musn’t eat
D. shouldn’t have eaten


75. I’m going on holiday on Saturday.This time next week I............on a beach in the sea.
A. will lie
B. am lying
C. will be lying
D. should be lying


76. Ted and Amy............for 24 years.
A. have been married
B. married
C. were married
D. has been married


77. Tomorrow I…............my grandparents
A. am going to visit
B. will have visited
C. have visited
D. visit


78. When the first child was born, they.............married for three years.
A. have been married
B. had been married
C. will been married
D. will have been married


79. I think the weather…............nice later.
A. will be
B. be
C. had
D. has been


80. She .............very angry when she knows this.
A. shall be
B. has been
C. will have been
D. will be


BÀI TẬP TRẮC NGHIỆM VỀ CÁC THÌ TRONG TIẾNG ANH
1. I ............Louisiana state University.


A. am attending
B. attend
C. was attending
D. attended


2. He has been selling motorcycles........................…
A. ten years ago B. since ten years C. for ten years ago D. for ten years


3. Columbus............America more then 400 years ago.
A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone


4. He fell down when he ............towards the church.
A. run
B. runs
C. was running
D. had run


5. We ............there when our father died.
A. still lived
B. lived still
C. was still living
D. were still living


6. They ............pingpong when their father comes back home.
A. will play
B. will be playing
C. play
D. would play


7. By Christmas, I.............for you for 6 months.
A. Shall have been working
B. shall work
C. have been working
D. shall be working


8. I............in the room now.
A. am being
B. was being
C. have been being
D. am


9. I.............to New york three times this year.
A. have been
B. was
C. were
D. had been


10. I will come and see you before I.............for America.
A. leave
B. will leave
C. have left
D. shall leave


11. The little girl asked what…..to her friend.
A. has happened
B. happened
C. had happened
D. would have been happened


12. John ............a book when I saw him.
A. is reading
B. read
C. was reading
D. reading


13. He said he............return later.
A. will
B. would
C. can
D. would be


14. Jack …..the door.
A. has just opened
B. open
C. will have opened
D. opening


15. I have been waiting for you…............
A. since early morning
B. since 9 a.m
C. for two hours
D. all are correct


16. My sister............for you since yesterday.
A. is looking
B. was looking
C. has been looking
D. looked


17. Jack............the door.
A. has just painted
B. paint
C. will have painted
D. painting


18. The train............half an hour.
A. has been leaving
B. left
C. has lelt
D. had lelt


19. We............Doris since last Sunday.
A. don’t see
B. haven’t seen
C. didn’t see
D. hadn’t seen


20. When I last saw him, he............in London.
A. has lived
B. is living
C. was living
D. has been living


21. After I............…lunch, I looked for my bag.
A. had
B. had had
C. have has
D. have had


22. By the end of next year, Geoge............…English for 2 years.
A. will have learned
B. will learn
C. has learned
D. would learn


23. The man got out the car ,............…round to the back and opened the boot.
A. walking
B. walked
C. walks
D. walk


24. For several years his ambition............…to be a pilot.
A. is
B. has been
C. was
D. had been


25. Henry............into the restaurant when the writer was having dinner.
A. was going
B. went
C. has gone
D. did go


26. He will take the dog out for a walk as soon as he ............dinner.
A. finish
B. finishes
C. will finish
D. shall have finished


27. Before you asked, the letter…............
A. was written
B. had been written
C. had written
D. has been written


28. Ask her to come and see me when she............her work.
A. finish
B. has finished
C. finished
D. finishing


29. Oil ............if you pour it on water.
A. floated
B. floats
C. will be floated
D. float


30. The dancing club.............north of the city.
A. lays B. lies
C. located
D. lain


31. Almost everyone............for home by the time we arrived.
A. leave
B. left
C. leaves
D. had left


32. By the age of 25, he ............two famous novels.
A. wrote
B. writes
C. has written
D. had written


33. While her husband was in the army, Janet ............ to him twice a week.
A. was writing
B. wrote
C. was written
D. had written


34. I couldn’t cut the grass because the machine............. a few days previously.
A. broke down
B. has been broken
C. had broken down
D. breaks down


35. According to this newspaper, John is said............…a new record for the long jump.
A. to have established
B. establishing
C. to establish
D. established


36. I have never played badminton before.This is the first time I.............to play.
A. try
B. tried
C. have tried
D. am trying


37. Since............,I have heard nothing from him.
A. he had left
B. he left
C. he has left
D. he was left


38. I like looking at these pictures, but I.............enough by lunch time.
A. should have
B. will have
C. will have had
D. have


39. I don’t understand this sentence.What..................................... ...........?
A. does mean this word
B. have this word mean
C. means this word
D. does this word mean


40. John.............tennis once or twice a week.


A. usually play
B. is usually playing
C. usually plays
D. have usually played


41. It was noisy next door. Our neighbors.............a party.
A. had
B. were having
C. had had
D. have had


42. It.............dark.Shall I turn on the light?
A. is getting
B. get
C. got
D. has got


43. I ............for Christine. Do you know where she is?
A. look
B. looked
C. am looking
D. looks


44. At 5 o’clock yesterday evening, I............…my clothes.
A. am ironing
B. have ironed
C. ironed
D. was ironing


45. “Are you ready ,Ann?” “Yes,I........................…”
A. am coming
B. come
C. came
D. have came


46. Why .............at me like that?What’s the matter?
A. do you look
B. have you looked
C. did you look
D. are you looking


47. I.............along the street when I suddenly heard footsteps behind me.
A. was walking
B. am walking
C. walk
D. walked


48. She .............German for two years.
A. has learnt
B. is learning
C. learn
D. learns


49. I usually ............away at weekends.
A. have gone
B. goes
C. am going
D. go


50. The earth............… round the sun.
A. go
B. has gone
C. went
D. goes


51. I come from Canada.Where .............you .............from?
A. do/come
B. did/ come
C. are coming
D. have/come


52. When I last............…Jane,she .............to find a job.
A. see/was trying
B. saw/was trying
C. have seen/tried
D. saw/tried


53. I…............at 8 o’clock every morning.
A. was getting up
B. got up
C. is getting up
D. get up


54. ….............you go to the dentist?
A. how often are
B. how often do
C. how often does
D. how are


55. Ann.............tea very often.
A. doesn’t drink
B. don’t drink
C. didn’t drink
D. hasn’t drunken


56. The sun…............in the East.
A. is rising
B. rose
C. has risen
D. rises


57 It is a nice day.I.............we go out for a walk.
A. suggested
B. suggest
C. is suggesting
D. are suggesting


58. Tim was tired.He.............hard all day.
A. has been studying
B. studies
C. studied
D. had been studying


59. Bad driving often............many accidents.
A. caused
B. had caused
C. causes
D. has cause


60. The Olympic Games............every four years.
A. take place
B. takes place
C. took place
D. is taking place


61. What time…..the banks close in Britain?
A. do
B. did
C. does
D. can


62. Look!That man….............to open the door of your car.
A. try
B. tried
C. is trying
D. has tried


63. When I was young,I............to be a singer.
A. want
B. was wanting C. wanted D. had wanted


64. They.............me about it last week.
A. was telling
B. told
C. had told
D. would tell


65. I.............here at the end of the month.
A. will leave
B. would leave
C. would have left
D. is leaving


66. My grandfather............…many years ago.
A. had died
B. has died
C. died D
. was dying


67. I.........................my son the money for that last week.
A. gave
B. given
C. have given
D. was given


68. Yesterday I passed by Peter’s house, but the front door was closed.He …..out.
A. went
B. must have gone
C. has gone
D. had had


69. I.............the dishwasher on when heard the shot.
A. A. am turning
B. was turning
C. was turning
D. turned


70. There was a time when watching TV really…............family entertainment.
A. were
B. was
C. had been
D. is


71. Last year, they.............22 million TV sets.
A. were selling
B. had sold
C. has sold
D. sold


72. At last the bus came.We..............for half an hour.
A. waited
B. was waiting
C. have waited
D. had been waiting


73. Daniel............the bus.It doesn’t run on Sundays.
A. did not catch
B. have not caught
C. had not caught
D. couldn’t have caught


74. I’m feeling sick.I.............so much chocolate last night.
A. needn’t to eat
B. did not eat
C. musn’t eat
D. shouldn’t have eaten


75. I’m going on holiday on Saturday.This time next week I............on a beach in the sea.
A. will lie
B. am lying
C. will be lying
D. should be lying


76. Ted and Amy............for 24 years.
A. have been married
B. married
C. were married
D. has been married


77. Tomorrow I…............my grandparents
A. am going to visit
B. will have visited
C. have visited
D. visit


78. When the first child was born, they.............married for three years.
A. have been married
B. had been married
C. will been married
D. will have been married


79. I think the weather…............nice later.
A. will be
B. be
C. had
D. has been


80. She .............very angry when she knows this.
A. shall be
B. has been
C. will have been
D. will be


Đáp án bài tập về thì trong tiếng Anh - cuối ngày up
Đáp án bài tập về thì trong tiếng Anh
1. A 2. B 3. A 4. C 5. D 6. B 7. A 8. D 9. A 10. A
11. C 12. C 13. B 14. A 15. D 16. C 17. A 18. B 19. B 20. C
21. B 22. A 23. B 24. B 25. B 26. B 27. B 28. B 29. B 30. B
31. D 32. D 33. B 34. C 35. A 36. C 37. B 38. C 39. D 40. C
41. B 42. A43. C 44. D 45. A 46. D 47. A 48. A 49. D50. D
51. A 52. B 53. D 54. B 55. A 56. D57. B 58. D 59. C 60. B
61. A 62. C 63. C64. B 65. A 66. C 67. A 68. B 69. C 70. B
71. D 72. D 73. D 74. D 75. C 76. A 77. A78. B 79. A 80. D

Nội dung chính
    Mới hơn
    Cũ hơn
    Cũ hơn
    Next Post
    Ý kiến bạn đọc:
    Với các bài đăng lại, tác giả sẽ sớm cập nhập nguồn hoặc xóa bỏ nếu nhận được yêu cầu từ chính tác giả!- trân trọng cám ơn!
    Xem nhiều cùng chủ đề: